logo

Nieuws

SAOP/Politie genomineerd voor ESF Award

Het project ‘bouw je eigen baan, juist nu!’ is een van de 10 genomineerden voor de ESF Award. Over het project ‘Bouw je eigen baan, juist nu!’ is gebaseerd op een wetenschappelijk TNO-onderzoek naar een model voor vitaal vakmanschap, oftewel: het stoppen van mentaal gepensioneerd zijn. Het model sluit naadloos aan bij het gedachtengoed van sturen op vakmanschap, professionele ruimte nemen en operationeel leiderschap.
Lees meer
Foto: shutterstock

Buddy door dik en dun

Het project ‘Buddy door dik en dun’ is een vervolg op het project ‘Buddy PTSS’ waarin een kennisinventarisatie heeft plaatsgevonden om een inschatting te maken van de meerwaarde van een buddy voor collega’s met PTSS en/of die re-integreren binnen de Politie.
Lees meer

Koffie bestellen in gebarentaal in de eenheid Den Haag

Op 7 oktober 2019 opent op het Hoofdbureau van de eenheid Den Haag aan de Burgemeester Patijnlaan een Sign Language Coffee Bar, een concept van CTalents waarbij goede koffie en invulling van de Banenafspraak samenkomen. Het is een pilot waarvoor SAOP de subsidie verstrekt. 
Lees meer

ESF-subsidie voor het project Zelf Roosteren

Het project Zelf Roosteren heeft subsidie toegekend gekregen uit de subsidieregeling ‘ESF 2014 – 2020 Duurzame inzetbaarheid regio’s en sectoren’. De doelstelling van het project is bijdragen aan een vermindering van de werk- en roosterdruk voor de politiemedewerkers. Met de subsidie worden verschillende vormen van zelfroosteren in de operationele eenheden ondersteund.
Lees meer

Bewustwording Etnisch Profileren met 360 graden videotechniek

Doel van het project ‘Bewustwording Etnisch Profileren’ is om met behulp van interactieve les- en leerstof politiecollega’s zich bewust te laten worden van de effecten van vooroordelen en gedrag dat neigt naar etnisch profileren. SAOP subsidieert de ontwikkeling van een interactieve les- en leermethode op basis van 360 graden-videotechnologie.
Lees meer

Extra dataspecialisten voor de eenheid Amsterdam

De Politie onderzoekt voor de eenheid Amsterdam met subsidie van SAOP of mensen met autisme geschikt zijn om grote hoeveelheden ongestructureerde data om te zetten naar gestructureerde data. Zij kunnen dan ingezet worden bij het Team Rendement Operationele Informatie (TROI) dat forensische data-analyses  uitvoert en daarmee voor opsporing relevante informatie haalt uit digitale bronnen.
Lees meer

Meld je aan voor het congres Mobiel in uniform op 26 september

Het congres Mobiel in uniform is speciaal voor werkenden bij de politie, brandweer, ambulancedienst, douane, defensie en DJI. Ga op 26 september samen met je vakgenoten aan de slag met het onderwerp mobiliteit en kom samen tot innovatieve ideeën. Dit is er te doen Je kunt meewerken aan belangrijke thema’s als werving en selectie, opleiden, loopbaanontwikkeling, mobiliteit en diversiteit. Je leert meer over 21e-eeuwse
Lees meer

Fit@NP-programma: uitgebreider en meer online

Dankzij een Europese subsidie kan het Fit@NP-programma extra inzetten op preventie.  ‘We verzorgen een training voor coördinatoren en coaches bij elke eenheid en er komt een toolbox met o.a. de modules Vitale escaperoom en Overgang’, vertelt Marian Strating, programmadirecteur Fit@NP. Politiemedewerkers kunnen het Fit@NP-programma volgen om hun fysieke en mentale conditie te versterken. Het programma kreeg vorig jaar
Lees meer

Netwerken Divers Vakmanschap

Rachid Habchi, werkzaam bij de Nationale Politie, vroeg en kreeg als projectleider subsidie voor het landelijke project Netwerken Divers Vakmanschap. Wat is dat voor project en hoe heeft hij die subsidie gebruikt? Wat is het Netwerk Divers Vakmanschap?  ‘Het NDV is een netwerk van collega’s met kennis en ervaring over verschillende leefstijlen en (sub)culturen. Een netwerk dat deze expertise gevraagd en ongevraagd de
Lees meer